Bilten DPUmH 1/16 (11)

Želeći učiniti naš rad kvalitetnijim i ozbiljnijim, u 2016. godini odlučili smo promijeniti način kreiranja biltena tako da ćemo u njima davati samo odabrane priloge. Također, zbog želje da javnosti – koja postaje sve zainteresiranijom za rad našega Društva – pokažemo što sve povijest umjetnosti jeste te što sve može i treba biti, odlučili smo se za problematiziranje pojedinih segmenata djelovanja povjesničara umjetnosti, odnosno, određivanje teme broja.

Tema prvoga trimestralnoga biltena DPUmH-a, Biltena br.1/16 (11) posvećena je zaštiti prostora, odnosno, zaštiti i očuvanju kulturno-povijesnog nasljeđa u prostoru.  Tema je odabrana na temelju najvažnijih aktivnosti Društva u trima proteklim mjesecima, predstavljenih dvjema javnim raspravama održanima u siječnju i ožujku. U biltenu dajemo tekstove koji na različite načine problematiziraju zaštitu prostora i kulturno-povijesnog nasljeđa, izvješća s javnih rasprava i intervju s predsjednicom ICOMOS-a BiH.

Osim toga, bilten i dalje objavljuje predgovore izložbi, osvrte na likovne događaje, intervjue te komentare na aktualnosti u likovnom i kulturnom životu Mostara i regije.

Vjerujemo i nadamo se kako će promjena načina rada dati kvalitetnije rezultate i kako ćemo na taj način djelovanje povjesničara umjetnosti bolje prikazati i približiti javnosti.

Pages from bilten_1_16

Bilten DPUmH 1/16 (11)

 

 

%d blogeri kao ovaj: