Dubrovački Intermezzo Josipa Škerlja u Galeriji Aluminij

U četvrtak, 5. svibnja 2016. godine, u Galeriji Aluminij otvorena je izložba dubrovačkoga slikara Josipa Škerlja. Otvorena je pod nazivom Dubrovački intermezzo, a rezultat je suradnje Matice hrvatske Mostar, Dubrovačkih ljetnih igara i Galerije Aluminij. Uvrštena je u program ovogodišnjih Dana Matice hrvatske Mostar i likovne kolonije Krešimir Ledić, a njezinu realizaciju svesrdno su pomogli Filozofski fakultet i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

To je druga izložba Josipa Škerlja u Mostaru. Dubrovački slikar mostarskoj se likovnoj publici ovoga puta predstavio s 52 slikama izloženima u dvama salonima Galerije Aluminij, s novih 30 slika proširenom izložbom koju je prošle godine postavio u Sponzi kao popratni program Dubrovačkih ljetnih igara.

Na samom otvorenju izložbe, izložene radove i umjetnika brojnim okupljenim posjetiteljima predstavili su počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović, ravnatelj Galerije Aluminij Darko Juka i kustos izložbe Marin Ivanović. Sve nazočne pozdravio je i sam umjetnik, a izložbu je otvorenom proglasio župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja.

skerljDubrovački intermezzo Josipa Škerlja svjedoči o nepresušnoj energiji iskusnoga autora, kako prema intenzitetu produkcije tako i prema slikarskom izričaju kojim dominiraju intenzivni kolorit, snažna ekspresija i dekorativnost koja te slike čini pristupačnima prosječnom ljubitelju slikarstva. Motivi Dubrovnika, ljubavnika, brodica i ptica razumljivi su i dopadljivi, kod gledatelja stvaraju dojam lakoće i zaigranosti te svojom jednostavnošću i površnom spontanošću ostvaruju izravan kontakt s njima.

%d blogeri kao ovaj: